ANKARA / ELMADAĞ - Üçevler Aytekin Keser Ortaokulu

Aytekin KESER

AYTEKİN KESER

24 Kasım 1960 yılında Ankara'nın Elmadağ ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ,orta ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır. 1979 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olarak Yozgat İli Boğazlıyan ilçesinde  meslek hayatına başlamıştır.

Asıl branşı sınıf öğretmenliği olan Aytekin KESER, 36 yıllık meslek hayatında 22 yıl  Okul Müdürlüğü ve Müdür Yetkili Öğretmen olarak görev yapmıştır.

Sırasıyla ;                 1979-1983 Yozgat/Boğazlıyan

1983-1987 Batman/Hasankeyf

1987-1992 Giresun /Bulancak

1992-1996 Kırşehir/Çiçekdağı

1996-2015 Ankara /Elmadağ

Öğretmenlik ve Okul Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür.

1996 yılında Elmadağ'a geldiğinde ilk olarak  Üçevler İlköğretim okulunda öğretmen olarak göreve başlamış ancak öğrenci yetersizliğinden dolayı okul kapatıldığı için Yenimahalle İlköğretim okuluna ataması yapılmıştır.

Öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılan okula 2004 yılında okul müdürü olarak görevlendirilmiştir. Üstün çalışma gayreti , meslek aşkı , insan severliği ve iletişim becerileri sayesinde  resmi kanallar ile  mahalle halkı arasında köprü görevi görerek okulu bulunduğu durumdan çok iyi seviyelere taşımış, ilçe merkezinde bulunan okullar arasındaki farkın ortadan kalkması için büyük çaba sarf ederek görevini layıkıyla yerine getirmiştir.

Okul için yapılması gereken her türlü durumla bizzat ilgilenmiş mahalle halkı ve öğrenciler tarafından sevilen , saygı duyulan bir yönetici olmuştur. Birçok öğrencinin hayatına dokunup vatanına, bayrağına ve milletine yararlı bireyler olarak yetiştirmiş bunun yanında kişiliği ve çalışkanlığıyla çevresinde örnek alınan bir kişi olmayı başarmıştır.

Yaptığı çalışmalardan ötürü her kesimin takdirini kazanan Aytekin Keser, 14 Nisan 2020 tarihinde vefat etmiş , 17 Haziran 2020 tarihinde Ankara Valiliği tarafından uzun yıllar müdürlüğünü yaptığı okula  ismi verilerek okulun ismi  Üçevler  Aytekin Keser İlk ve Ortaokulu  olmuştur.

Yayın: 14.06.2021 - Güncelleme: 09.12.2021 10:14 - Görüntülenme: 276